توربو شارژ چیست ؟

توربو شارژ در اول با هدف برای طراحی موتورهای سبک تر و در عین حال قدرتمند تر و با راندمان بسیار بالا اختراع شده بود . توربینی که تعبیه شده است بین خروجی دود و ورودی هوا ، قدرت خود را از دود خارج شده از منیفولد دود میگیرد و به نوعی باعث بهینه تر شدن مصرف سوخت می شود .

یکی از بهترین راهکارهایی که شرکت های خودرو سازی برای جبران کردن کمبود هوا در سیلندر در  تعداد دورهای بالا برای افزایش توان و قدرت بالا ارائه داد ، این بود که با افزایش حجم موتور این کار را انجام دهند ولی افزایش حجم موتور نتیجه هایی به دنبال داشت که از مهم ترین آنها که می توان به ان اشاره کرد ، افزایش مصرف سوخت و افزایش آلایندگی است ، از طرفی دیگر یکی دیگر از معایب موتورهایی با حجم بالا داشتن راندمان پائین آنها بود است ، علاوه بر این ها افزایش قیمت سوخت و همچنین ایجاد قوانین سخت گیرانه برای جلوگیری کردن از آلایندگی باعث شد تا خودروسازان به فکر ابداع کردن راه حلی دیگر باشند .

تاریخچه‌ای کوتاه از توربوشارژ :

در سال 1885 میلادی یک مهندس آلمانی به نام گوتلیب دایملر ایده ای را برای تقویت کردن موتورهای احتراقی ارائه کرد ؛ او در نظر داشت که به وسیله ساختاری مکانیکی ، هوا را فشرده کرده و آن را به داخل سیلندر اتومبیل تزریق کند . بعد از گذشت چندین سال از طرح این ایده ، آلفرد بوچی مهندس مکانیک سوئیسی در سال 1900 میلادی سیستمی به نام توربو شارژ را ابداع کرد . وسیله اختراع شده توسط او از یک منیفولد حلزونی تشکیل شده بود که درون آن یک توربین قرار گرفته شده بود که با اتصال به خروجی اگزوز و با استفاده از گازهای آن توربین چرخانده می شد و با عملی شبیه به یک کمپرسور ، باعث افزایش تراکم هوای ورودی به داخل سیلندر میشد .

توربو شارژر (Turbocharger) چگونه کار می کند ؟

معادل کلمه توربو شارژ در فارسی پرخوران است که با هدف طراحی موتورهای سبک تر با حجم کمتر و در عین حال قدرتمند تر و با راندمان بالاتر ابداع شده است . در نظر بگیرید که یک خودرو در دنده چهار در حال حرکت در یک جاده مسطح با سرعتی حدود 70 کیلومتر در ساعت می باشد ؛ دور موتور در این وضعیت حدود 2000 دور در دقیقه است و در این وضعیت میل لنگ در هر ثانیه حدود 34 دور در حال چرخیدن است .  از آنجا که در حال بحث کردن در مورد موتورهای چهار زمانه هستیم و دور میل سوپاپ نصف دور میل لنگ می باشد و یا به عبارتی دیگر میتوان گفت سرعت چرخش میل سوپاپ نصف سرعت چرخش میل لنگ می باشد لذا باید در نظر داشت که سوپاپ دود در هر ثانیه حدود 17 بار باز و بسته می شود . با توجه به اینکه هوا در اثر خلا نسبی که در اثر پایین رفتن پیستون در سیلندر ، وارد سیلندر می شود باعث راندمان موتور مناسب می شود چرا که هوا به مقدار مناسب وارد سیلندر شده است .

برای مشاهده و مطالعه سایر مقالات آموزشی ما به بخش ( اخبار و مقالات ) مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

تماس سریع